SERVICIILE NOASTRE

Endoscopie cu anestezie pentru cresterea confortului si a sigurantei pacientului.

Rezultatul biopsiilor in 72 de ore diagnostic histopatologic rapid si precis.

Chirurgie generala in spital privat laparoscopie - chirurgie clasica.

Punctii mamare solutii complete de diagnostic pentru tumori mamare.

Chestionar de evaluare a satisfactiei pacientilor privind calitatea serviciilor medicale furnizate in cadrul Green Onco-Medical.

INFORMATII UTILE PENTRU PACIENTI

Regim alimentar pentru suferinte gastrice si esofagiene.

Recomandari igienodietetice, de viata pentru pacientii cu boli gastrice sau esofagiene.

Cateter venos central cu camera de injectare subcutanata - folosire si ingrijire.

INFORMATII UTILE PENTRU MEDICI

Cum facem punctie biopsie mamara.

Galerie foto - endoscopie digestiva.

Recoltare citologie Babes-Papanicolaou satisfacatoare pentru evaluare.

PUNCTII MAMARE


BIOPSIE EXCIZIONALA


Biopsia mamara excizionala este o metoda chirurgicala prin care se excizeaza in totalitate formatiunea tumorala impreuna cu o margine de siguranta din tesutul mamar peritumoral sanatos. Daca biopsia mamara excizionala este bine efectuata si indicatia a fost corecta atunci poate reprezenta si o manevra terapeutica de ablatie a cancerului de san.

Biopsia de san excizionala este indicata in general in cancerul de san sau in tumorile mamare de mici dimensiuni (tumori sub un cm diametru - tumorile infraclinice, tumori nepalpabile) care sunt diagnosticate prin metode imagistice din programele de screening, fara ca sa se palpeze vreo tumora.

Biopsia mamara excizionala se poate adresa microcalicificarilor suspecte sau cert maligne. Dat fiind ca de cele mai multe ori aceste formatiuni tumorale sunt nepalpabile ele sunt greu de depistat intraoperator si ca urmare este necesara harponarea lor - marcarea cu un fir de ghidaj preoperator sub control ecografic sau cel mai bine mamografic. Astfel in zona de excizat se monteaza un fir de ghidaj special, excizia chirurgicala fiind condusa de acest fir. In plus odata scos, fragmentului mamar care contine tumora sau zona suspecta I se face o radiografie a piesei de rezectie care este comparata cu mamografia preoperatorie. Astfel se poate verifica daca prin biopsie mamara excizionala a fost scoasa zona suspecta in totalitate. Ulterior piesa de biopsie mamara excizionala este trimisa la laboratorul de anatomie patologica unde prin examen histopatologic extemporaneu este precizat tipul histopatologic si in cazul in care este vorba despre o tumora maligna se verifica marginile pentru a vedea daca acestea nu sunt invadate tumoral.

Piesa de biopsie mamara excizionala contine in general suficient material pentru a se putea face pe el teste imunohistochimice (teste anatomopatologice suplimentare prin care se poate aprecia care ar fi raspunsul in cancerul de san la tratamentul cu citostatice, la tratamentul hormonal sau raspunsul cancerul de san la tatamentul cu anticorpi monoclonali)

Biopsia excizionala presupune in marea majoritate a cazurilor spitalizare, interventie chirurgicala, anestezie generala intravenoasa sau anestezie generala.

© Copyright 2018 Green Onco-Medical Bucuresti | Protectia datelor personale | CONECTARE