SERVICIILE NOASTRE

Endoscopie cu anestezie pentru cresterea confortului si a sigurantei pacientului.

Rezultatul biopsiilor in 72 de ore diagnostic histopatologic rapid si precis.

Chirurgie generala in spital privat laparoscopie - chirurgie clasica.

Punctii mamare solutii complete de diagnostic pentru tumori mamare.

Chestionar de evaluare a satisfactiei pacientilor privind calitatea serviciilor medicale furnizate in cadrul Green Onco-Medical.

INFORMATII UTILE PENTRU PACIENTI

Regim alimentar pentru suferinte gastrice si esofagiene.

Recomandari igienodietetice, de viata pentru pacientii cu boli gastrice sau esofagiene.

Cateter venos central cu camera de injectare subcutanata - folosire si ingrijire.

INFORMATII UTILE PENTRU MEDICI

Cum facem punctie biopsie mamara.

Galerie foto - endoscopie digestiva.

Recoltare citologie Babes-Papanicolaou satisfacatoare pentru evaluare.

ANATOMIE PATOLOGICA


EXAMENUL CITOLOGIC


Laboratorul de anatomie patologica Green Onco-Medical efectueaza:

- examene citologice cervico-vaginale Babes-Papanicolaou

- examene citologice din punctii cu ac fin in formatiuni tumorale

- examene citologice din lichide patologice (lichid pleural, lichid de ascita, etc.)

Examenul citologic poate fi realizat prin prelevarea de celule care se descuameaza de la nivelul mucoaselor - citologie exfoliativa, cum este cazul citologiei cervico-vaginale utila in detectarea precoce a cancerului de col uterin sau prin efectuarea de punctii cu ac fin in formatiuni tumorale sau la nivelul cavitatilor corpului in care s-au acumulat cantitati patologice de lichid(lichid pleural, lichid de ascita etc).

Examenul citologic cervicovaginal Babes-Papanicolaou:

Examenul citologic cervico-vaginal se realizeaza prin recoltarea cu ajutorul unei periute a celulelor de la nivelul exo si endocolului, intinderea acestora pe o lama, fixarea si colorarea prin metoda Papanicolaou. Astfel pot fi detectate precoce leziunile care preced aparitia cancerului de col uterin (displazii – cunoscute si sub numele de neoplazii intraepiteliale –CIN) .

Examenul citologic din produse de punctie cu ac fin:

Este util pentru diagnosticul formatiunilor tumorale cu localizare diversa: mamara, ORL, tumori de parti moi, etc. El poate preciza de cele mai multe ori daca o tumora este benigna sau maligna ajutand la stabilirea planului de tratament .

Examenul citologic este deobicei urmat de confirmare prin examen histopatologic efectuat pe produse de biopsie sau pe piese operatorii. Precizia cu care examenul citologic poate stabili diagnosticul este in functie de tipul de formatiune tumorala, de organul in care este localizata tumora, de experienta medicului care efectueaza punctia si de experienta anatomo-patologului care interpreteaza examenul citologic. De cele mai multe ori examenul citologic se efectueaza inainte de biopsie sau excizia chirurgicala pentru a ajuta chirurgul in stabilirea planului operator.

Sunt situatii in care un examen citologic malign poate fi urmat de inceperea tratamentul oncologic fara a astepta rezultatul de la biopsie. Aceasta este face in special in cazurile in care starea de sanatate a pacientului nu permite o interventie chirurgicala sau in cazurile in care boala este atat de avansata incat pune in pericol imediat viata pacientului si trebuie inceput un tratament inainte de a astepta rezultatul biopsiei sau teste suplimentare de diagnostic (ex: imunohistochimie, biologie moleculara).

Punctia cu ac fin este o procedura simpla atat pentru medicul care o efectueaza cat si pentru pacient, fiind de cele mai multe ori nedureroasa. Se face utilizand un ac subtire, atasat de o seringa cu care se patrunde in formatiunea tumorala si se aspira material. Materialul aspirat in ac sau seringa se intinde apoi pe o lama de sticla si se coloreaza in laboratorul de anatomie patologica. Se poate folosi coloratia Giemsa sau Papanicolaou in functie de localizarea tumorii si de experienta medicului care examineaza lama cu o anumita coloratie.

© Copyright 2018 Green Onco-Medical Bucuresti | Protectia datelor personale | CONECTARE