SERVICIILE NOASTRE

Endoscopie cu anestezie pentru cresterea confortului si a sigurantei pacientului.

Rezultatul biopsiilor in 72 de ore diagnostic histopatologic rapid si precis.

Chirurgie generala in spital privat laparoscopie - chirurgie clasica.

Punctii mamare solutii complete de diagnostic pentru tumori mamare.

Chestionar de evaluare a satisfactiei pacientilor privind calitatea serviciilor medicale furnizate in cadrul Green Onco-Medical.

INFORMATII UTILE PENTRU PACIENTI

Regim alimentar pentru suferinte gastrice si esofagiene.

Recomandari igienodietetice, de viata pentru pacientii cu boli gastrice sau esofagiene.

Cateter venos central cu camera de injectare subcutanata - folosire si ingrijire.

INFORMATII UTILE PENTRU MEDICI

Cum facem punctie biopsie mamara.

Galerie foto - endoscopie digestiva.

Recoltare citologie Babes-Papanicolaou satisfacatoare pentru evaluare.

ANATOMIE PATOLOGICA


EXAMENUL HISTOPATOLOGIC


Green Onco-Medical ofera servicii de anatomie-patologica caracterizate prin profesionalism si rapiditate in domeniul patologiei ginecologice, patologiei chirurgicale generale, patologiei mamare, digestiva, dermatologie, ORL.

Laboratorul de anatomie patologica Green Onco-Medical efectueaza:

- examene histopatologice la parafina din biopsii si piese operatorii, cu obtinerea unui diagnostic de certitudine in maxim o saptamana permitand astfel inceperea cat mai rapida a unui tratament adecvat

- examen histopatologic extemporaneu realizat din piesele operatorii in timpul interventiilor chirurgicale (cu programare prealabila)

Timpul standard de eliberare a rezultatelor este de 5 zile lucratoare, in afara cazurilor care necesita tehnici deosebite de prelucrare. Cazul poate fi prelucrat si rezultatul eliberat mai repede (trei zile lucratoare) contra unei taxe de urgenta ce reprezinta 30% din valoarea analizei.

Examenul histopatologic pune diagnosticul de certitudine in afectiuni benigne si maligne prin examinarea microscopica a unui fragment de tesut.

Fragmentul de tesut poate fi de dimensiuni mici, obtinut printr-o biopsie sau poate fi o piesa operatorie obtinuta in urma unei interventii chirurgicale. Biopsiile pot fi prelevate din zone usor accesibile examenului clinic (piele, cavitate bucala, col uterin, etc.) sau pot fi obtinute in urma unui examen endoscopic, al unui chiuretaj endometrial, al unei laparoscopii, etc.

Fragmentele tisulare prelevate sunt prelucrate prin tehnici speciale de fixare, deshidratare, rehidratare, parafinare, taiere si colorare obtinandu-se in final o lama pe care este fixata o sectiune extem de fina de tesut (0,2 microni) colorata hematoxilina-eozina. Medicul anatomo-patolog examineaza la microscop lama colorata si elaboreaza diagnosticul histopatologic.

Sunt situatii in care pentru diagnostic este necesara efectuarea mai multor coloratii – coloratii speciale – pentru evidentierea unor componente tisulare (ex. coloratia Rosu de Congo pentru amiloid) sau microoorganisme (ex. coloratia Giemsa pentru evidentierea Helicobacter pylori in stomac, coloratia Ziehl-Neelsen pentru bacilul Koch din tuberculoza).

Sunt si cazuri in care pentru diagnosticul de certitudine sau pentru a obtine date suplimentare utile pentru tratament sau prognostic este necesara efectuarea de examene imunohistochimice.

Acestea necesita proceduri speciale de prelucrare prin care cu ajutorul unor anticorpi sunt puse in evidenta antigene prezente la nivelul tesutului studiat.

Pentru un diagnostic histopatologic corect in multe situatii este absolut necesara corelarea aspectului microscopic cu datele clinice ale pacientilor. Astfel, colaborarea cu medicul clinician si furnizarea de informatii clinice corecte si complete despre pacient sunt de mare importanta in stabilirea diagnosticului.

© Copyright 2018 Green Onco-Medical Bucuresti | Protectia datelor personale | CONECTARE