SERVICIILE NOASTRE

Endoscopie cu anestezie pentru cresterea confortului si a sigurantei pacientului.

Rezultatul biopsiilor in 72 de ore diagnostic histopatologic rapid si precis.

Chirurgie generala in spital privat laparoscopie - chirurgie clasica.

Punctii mamare solutii complete de diagnostic pentru tumori mamare.

Chestionar de evaluare a satisfactiei pacientilor privind calitatea serviciilor medicale furnizate in cadrul Green Onco-Medical.

INFORMATII UTILE PENTRU PACIENTI

Regim alimentar pentru suferinte gastrice si esofagiene.

Recomandari igienodietetice, de viata pentru pacientii cu boli gastrice sau esofagiene.

Cateter venos central cu camera de injectare subcutanata - folosire si ingrijire.

INFORMATII UTILE PENTRU MEDICI

Cum facem punctie biopsie mamara.

Galerie foto - endoscopie digestiva.

Recoltare citologie Babes-Papanicolaou satisfacatoare pentru evaluare.

PUNCTII MAMARE


PUNCTIE BIOPSIE MAMARA


Punctia biopsie mamara recolteaza din tumora mamara (tumora mamara benigna sau cancer mamar) unul pina la sase fragmente tisulare de 2-3 mm grosime si 1,2-2,2 cm lungime. Acestea reprezinta suficient material pentru a efectua pe ele analize histopatologice, imunohistochimice sau de alt tip in vederea precizarii diagnosticului, stabilirii protocolului terapeutic si a prognosticului.

Punctia biopsie se poate face cu anestezie locala, folosind xilina. Aceast tip de anestezie este in general suficienta pentru efectuarea biopsiei. In situatii special ce necesita monitorizare si supraveghere pentru patologii associate, comorbiditati importante sau sensibilitate excesiva, punctia biopsie se poate efectua sub sedare profunda sub supravegherea medicului anestezist sau chiar cu anestezie generala daca aceasta este indicata.

In cazul tumorilor mamare mari reperarea tumorii in vederea punctionarii se face prin palpare, medicul care executa punctia fixind tumora cu o mana si cu cealalta efectuand recoltarea biopsiei. In cazul cancerelor mamare de mici dimensiuni, care nu se palpeaza dar care se vad ecografic reperarea tumorii in vederea punctionarii se face folosind ecografia mamara, care asista efectuarea punctiei, acul de recoltare fiind vizibil ecografic ca si tumora – punctie biopsie mamara ecoghidata.

Punctia biopsie de san este o manevra investigationala ce poate fi efectuata in regim ambulator, pentru aceasta nefiind necesara spitalizarea. In situatia in care punctia biopsie se face sub sedare profunda sau cu anestezie generala este necesara supravegherea medicala dupa procedura cca 2 ore si deplasarea la domiciuliu insotit de familie sau prieteni.

Prelucrarea fragmentelor de punctie biopsie mamara recoltate in laboratorul de anatomie patologica – histologie este rapida, eliberarea rezultatului facindu-se in 3-7 zile. Pe fragmentele de punctie biopsie de san se pot lucra teste imunohistochimice utile in diagnostiul diferential al cancerului de san si stabilirii protocolului terapeutic (stabilirea formulei de citostatice necesare in tratamentul cancerului de san avansat, a tratamentului cu anticorpi in cancerul de san sau a tratamentului hormonal in cancerul de san) si a prognosticului.

Punctiile biopsii mamare sunt din ce in ce mai indicate si recomandate deoarece sunt manevre putin invazive (comparative cu biopsia excizionala ce presupune totdeauna anestezie generala, spitalizare), cu riscuri mici, complicatii reduse, recuperarea este mult mai rapida, cicatricile sunt absente, iar in cazul in care se pune un diagnostic de benignitate poate duce la evitarea unei interventii chirurgicale, costurile sunt mai mici.

© Copyright 2018 Green Onco-Medical Bucuresti | Protectia datelor personale | CONECTARE