SERVICIILE NOASTRE

Endoscopie cu anestezie pentru cresterea confortului si a sigurantei pacientului.

Rezultatul biopsiilor in 72 de ore diagnostic histopatologic rapid si precis.

Chirurgie generala in spital privat laparoscopie - chirurgie clasica.

Punctii mamare solutii complete de diagnostic pentru tumori mamare.

Chestionar de evaluare a satisfactiei pacientilor privind calitatea serviciilor medicale furnizate in cadrul Green Onco-Medical.

INFORMATII UTILE PENTRU PACIENTI

Regim alimentar pentru suferinte gastrice si esofagiene.

Recomandari igienodietetice, de viata pentru pacientii cu boli gastrice sau esofagiene.

Cateter venos central cu camera de injectare subcutanata - folosire si ingrijire.

INFORMATII UTILE PENTRU MEDICI

Cum facem punctie biopsie mamara.

Galerie foto - endoscopie digestiva.

Recoltare citologie Babes-Papanicolaou satisfacatoare pentru evaluare.

PUNCTII MAMARE


PUNCTIE FINA ASPIRATIVA


Punctia fina aspirativa se face cu sopul de a preciza tipul de tumora mamara (cancer de san sau tumora mamara benigna?). Prin punctia de san se extrage un numar de celule din tumora mamara si se realizeaza un frotiu in vederea examinarii anatomopatologice pentru precizarea naturii tumorii mamare.

Punctia fina aspirativa de san se face folosind o seringa cu ac subtire cu care se recolteaza celule tumorale. Punctia de san este putin dureroasa, nu necesita anestezie sau se poate face cu anestezie locala. Reperarea tumorii mamare se face prin palpare sau in cazul in care tumora este greu palpabila sau nu se simte (tumora infraclinica, cancer de san nepalpabil, descoperite prin programe de screeninig imagistic) se poate face sub ghidaj ecografic.

Punctia fina aspirativa este indicata in situatia chistelor mamare, in cazul unor tumori solide. Valoarea punctie de san este limitata in cazul tumorilor mai mici de 1 cm dat fiind riscul de a nu punctiona tumora mamara.

Orice tip de material extras in decursul unei punctii fine aspirative mamare este indicat sa fie trimis spre examinare laboratorului de anatomie patologica - citologie, mai ales in cazul in care au fost punctionate tumori solide sau cu aspect mamografic suspect de malignitate, in cazul in care chistul mamar punctionat nu se goleste complet la punctie sau cind chistul mamar recidiveaza.

Odata facuta punctia materialul recoltat se intinde pe lama realizindu-se un frotiu care este prelucrat in laboratorul de citologie si se elibereaza rezultatul in cca 24 de ore, punindu-se astfel diagnosticul rapid in cancerul de san. Aceasta punctie are o sensibilitate si specificitate mare (80-90%) dar interpretarea frotiului poate fi dificila si trebuie sa fie facuta de medici anatomopatologi antrenati in citirea de citologie mamara.

Avantajele punctiei fine aspirative mamare sunt: usurinta efectuarii, sensibilitatea mare, efecte secundare reduse si complicatii putine, rapiditatea in eliberare rezultatului. Nu s-a dovedit ca punctia fina aspirativa ar produce diseminarea de celule canceroase pe traseul de punctie.

In ultima perioada se recomanda inlocuirea citologiei obtinute prin punctie fina aspirativa mamara cu examenul histopatologic din punctia biopsie. Asocierea punctie fina aspirativa de san -punctie biopsie mamara duce la cresterea preciziei diagnosticului cancerului de san si este cea mai buna solutie de ales.

© Copyright 2018 Green Onco-Medical Bucuresti | Protectia datelor personale | CONECTARE